Fazant met chocoladesaus
Aan de slag
Bestrooi de fazant met peper. Verhit ⅔ van de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe. Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes. Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.
Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar. Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.
Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus. Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.
Fazant met chocoladesaus
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de fazant met peper. Verhit ⅔ van de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe. Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes. Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.
Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar. Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.
Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus. Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 fazant
75 g ongezouten roomboter
½ ui
½ rode peper
1½ tomaat
50 g blanke amandelen
1 teen knoflook
25 g rozijnen
1 tl speculaaskruiden
1 kippenbouillontablet
200 ml kraanwater
30 g pure chocolade 70%
Dit heb je nodig
keukenmachine