Kalkoen in pikante chocoladesaus
Aan de slag
In keukenmachine tomato frito mengen met verkruimelde pepers, 2 el sesamzaad, amandelen, rozijnen, koekkruiden en koriander. Kalkoenbiefstuk bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoen in 10 min. bruin en gaar bakken. Intussen in pan 1 el olie verhitten en kruidenpuree ca. 4 min. al roerend zachtjes bakken. Chocolade in stukjes breken en al roerend in saus laten smelten. Geheel zachtjes verwarmen tot dikke saus ontstaat, eventueel verdunnen met water. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoenbiefstukken op vier warme borden leggen en saus erover scheppen. Rest van sesamzaad erover strooien.
Kalkoen in pikante chocoladesaus
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine tomato frito mengen met verkruimelde pepers, 2 el sesamzaad, amandelen, rozijnen, koekkruiden en koriander. Kalkoenbiefstuk bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoen in 10 min. bruin en gaar bakken. Intussen in pan 1 el olie verhitten en kruidenpuree ca. 4 min. al roerend zachtjes bakken. Chocolade in stukjes breken en al roerend in saus laten smelten. Geheel zachtjes verwarmen tot dikke saus ontstaat, eventueel verdunnen met water. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoenbiefstukken op vier warme borden leggen en saus erover scheppen. Rest van sesamzaad erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pakje tomato frito
4 gedroogde chilipepertjes
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 zakje blanke amandelen
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel koekkruiden
½ eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
4 kalkoenbiefstukken
4 eetlepels olie
½ reep chocolade
Dit heb je nodig
keukenmachine