Jambalaya met tropisch fruit
Aan de slag
Meng de kip met de cajunkruiden, knoflook en 1 el olie. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de chorizo, ui en paprika 5 min. Voeg de rijst en 550 ml water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 min. koken. Voeg de bevroren tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken. Draai als de rijst gaar is het vuur uit.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Meng de kip en het fruit door de rijst en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Serveer met een frisse groene salade.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Jambalaya met tropisch fruit
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de kip met de cajunkruiden, knoflook en 1 el olie. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de chorizo, ui en paprika 5 min. Voeg de rijst en 550 ml water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 min. koken. Voeg de bevroren tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken. Draai als de rijst gaar is het vuur uit.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Meng de kip en het fruit door de rijst en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Serveer met een frisse groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kipfilet
1 el cajunkruiden
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
½ chorizo
2 uien
1 rode paprika
1 pak gele rijst
200 g tuinerwten extra fijn
1 blik tropische fruitcocktail op siroop