Thaise kipspiesjes met rijst en salade
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 4 min., spoel af onder koud water en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengels fijn, meng met de currypasta. Schep de kip erdoor en rijg de stukjes aan 3 satéstokjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Meng het citroensap met de sojasaus en de olie tot een dressing. Halveer de radijsjes en meng ze met de haricots verts, ui en dressing. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes 8 min. in een hete grillpan. Rooster het sesamzaad in een pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin. Strooi tot slot de sezamzaad over de kip, de rijst en de salade.
Thaise kipspiesjes met rijst en salade
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 4 min., spoel af onder koud water en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengels fijn, meng met de currypasta. Schep de kip erdoor en rijg de stukjes aan 3 satéstokjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Meng het citroensap met de sojasaus en de olie tot een dressing. Halveer de radijsjes en meng ze met de haricots verts, ui en dressing. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes 8 min. in een hete grillpan. Rooster het sesamzaad in een pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin. Strooi tot slot de sezamzaad over de kip, de rijst en de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g haricots verts
½ stengel citroengras
1 el rode currypasta
125 g kipfilet
1 el citroen
½ el sojasaus
2 el zonnebloemolie
1 bosje radijs
1 rode ui
75 g meergranenrijst
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
metalen spies
grillpan