Cajun krabburger
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood. Laat het brood 10 sec. in water weken en knijp al het vocht eruit.
Doe het brood in een kom.
Knijp de krab uit zodat er bijna geen vocht meer in zit en voeg toe aan het brood.
Voeg de cajunkruiden, ui, knoflook, koriander, surimisticks en mosterd toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Kneed het ei door het mengsel en vorm er vier ballen van. Druk ze plat en maak er burgers van.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer tussentijds.
Halveer ondertussen de beschuitbollen en rooster ze in de broodrooster of gril ze 1-2 min. op een grillpan. Besmeer de binnenkant van de bollen met de cocktailsaus en leg de krabburger ertussen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Cajun krabburger
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood. Laat het brood 10 sec. in water weken en knijp al het vocht eruit.
Doe het brood in een kom.
Knijp de krab uit zodat er bijna geen vocht meer in zit en voeg toe aan het brood.
Voeg de cajunkruiden, ui, knoflook, koriander, surimisticks en mosterd toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Kneed het ei door het mengsel en vorm er vier ballen van. Druk ze plat en maak er burgers van.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer tussentijds.
Halveer ondertussen de beschuitbollen en rooster ze in de broodrooster of gril ze 1-2 min. op een grillpan. Besmeer de binnenkant van de bollen met de cocktailsaus en leg de krabburger ertussen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes wit casinobrood
2 blikjes krab
2 tl cajunkruiden
1 kleine ui
1 teen knoflook
½ bakje verse koriander
75 g surimisticks
1 el mosterd
1 ei
4 el zonnebloemolie
4 beschuitbollen
2 el cocktailsaus
Dit heb je nodig
broodrooster of grillpan