Hollandse clubsandwich
Aan de slag
Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster. Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets. Knip de tuinkers van het bed. Roer de mosterd en de tuinkers door de roomkaas. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème. Snijd alle sneetjes brood diagonaal door. Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet. Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje. Zet de clubsandwiches op borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.
Hollandse clubsandwich
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster. Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets. Knip de tuinkers van het bed. Roer de mosterd en de tuinkers door de roomkaas. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème. Snijd alle sneetjes brood diagonaal door. Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet. Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje. Zet de clubsandwiches op borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 sneetjes wit casinobrood
4 maatjesharingen
1 bakje tuinkers
½ el Zaanse mosterd
50 g verse roomkaas naturel
75 g veldsla met bietjes
Dit heb je nodig
Hollandse vlaggetjes