Macaroni met gehakt en groente
Makkelijk en niet al te veel poespas: macaroni met gehakt en groente. Al in een half uur heb je het klaar.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomaten en het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de spinazie, tuinerwten en slagroom toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas.
Giet de pasta af, maar bewaar 100 ml (per 4 personen) van het kookwater. Roer de pasta, het kookwater en de helft van de kaas door de saus en roer tot een smeuïg geheel.
Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.
Macaroni met gehakt en groente
Makkelijk en niet al te veel poespas: macaroni met gehakt en groente. Al in een half uur heb je het klaar.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomaten en het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de spinazie, tuinerwten en slagroom toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas.
Giet de pasta af, maar bewaar 100 ml (per 4 personen) van het kookwater. Roer de pasta, het kookwater en de helft van de kaas door de saus en roer tot een smeuïg geheel.
Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
2 tomaten
75 ml water
200 g verse spinazie
250 g diepvries tuinerwten
75 ml verse slagroom
300 g macaroni
80 g Parmezaanse kaas