Gerookte makreel met badjaksaus
Aan de slag
Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.
Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.
Gerookte makreel met badjaksaus
voorgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.
Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 theelepels sambal badjak
100 ml tomatenketchup
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels verse koriander
1 gestoomde makreel
3 nectarines
2 eetlepels olie
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper