Aardbeiengranita met limoen
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Snijd de andere limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Aardbeiengranita met limoen
nagerecht
null personen
80 kcal
10 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Snijd de andere limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak aardbeien
2 limoenen
50 g poedersuiker
1 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer