Aardbeiengranita
Granita, of in dit geval een aardbeiengranita, is een Siciliaans halfbevroren dessert op basis van water en (poeder)suiker.
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met het citroensap, de poedersuiker en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer zeer fijn.
Leg de zeef op een kom en schenk de aardbeienpuree erdoor. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Schep de puree in de diepvriesbak en zet 4 uur in de vriezer. Roer elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen van de granita mooi klein blijven.
Haal 5 min. voor het serveren de granita uit de vriezer.
Aardbeiengranita
Granita, of in dit geval een aardbeiengranita, is een Siciliaans halfbevroren dessert op basis van water en (poeder)suiker.
nagerecht
null personen
65 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met het citroensap, de poedersuiker en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer zeer fijn.
Leg de zeef op een kom en schenk de aardbeienpuree erdoor. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Schep de puree in de diepvriesbak en zet 4 uur in de vriezer. Roer elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen van de granita mooi klein blijven.
Haal 5 min. voor het serveren de granita uit de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse aardbeien
1 citroen
30 g poedersuiker
100 ml water
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
zeef
lage diepvriesbak (20x10 cm) zonder deksel