Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.
Aan de slag
Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.
Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.
Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.
nagerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
120 min. oventijd
Aan de slag
Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.
Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.
Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
200 g poedersuiker
600 g verse aardbeien
1 citroen
300 g opgeklopte slagroom
6 bolletjes aardbeiensorbetijs
Dit heb je nodig
bakpapier