Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
bewaar
bewaar

Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

25 min. bereiden / 2 uur oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.

Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.

Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.

algemeenBron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig