Krokante zalm met rozemarijn
bewaar
bewaar

Krokante zalm met rozemarijn

20 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi de kant zonder huid met zout en (versgemalen) peper. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd in de huidkant kleine inkepingen en stop hierin de knoflookplakjes en toefjes rozemarijn. Bestrijk de zalm aan beide kanten dun met olie. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast, maar laat de vis tijdig op kamertemperatuur komen.

Leg de zalmfilet op de huidkant op een ingevet rooster en gril 3-4 minuten boven heet vuur. Draai de zalmfilet voorzichtig om met een spatel en rooster de andere kant nog 1-2 minuten tot de zalm goudbruin kleurt, maar nog net niet gaar is (de kern van het visvlees mag glazig blijven).

algemeenLeg de zalmfilet met de ingekerfde huidkant naar boven op het bord, dan blijft deze mooi krokant.

Zalm grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krokante zalm met rozemarijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig