Thaise saté met kokos
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Schep in een kom het vlees om met de currypasta, het limoensap en de helft van de koriander. Laat het vlees minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren, en laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster in een droge koekenpan de gemalen kokos al omscheppend goudbruin. Schep de kokos in een schaaltje.
Neem de vleesblokjes uit de marinade en rijg ze aan 8-12 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés rondom met olie en gril ze op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en bestrooi ze met de kokos en de rest van de koriander.
Thaise saté met kokos
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Schep in een kom het vlees om met de currypasta, het limoensap en de helft van de koriander. Laat het vlees minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren, en laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster in een droge koekenpan de gemalen kokos al omscheppend goudbruin. Schep de kokos in een schaaltje.
Neem de vleesblokjes uit de marinade en rijg ze aan 8-12 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés rondom met olie en gril ze op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en bestrooi ze met de kokos en de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkensfiletlapjes
2 eetlepels Thaise
1 limoen
2 eetlepels verse koriander
4 eetlepels kokos
0 olie
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue
eventueel grilltopper