Scandinavische gehaktspies
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maal in een keukenmachine of kneed met je handen het gehakt met de dille, ui en mierikswortel tot een fijne, egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 8 gelijke porties en vorm hiervan 8 dunne worstjes van ca. 10 cm. Rijg aan elke spies 2 gehaktworstjes in de lengte. Leg de gehaktspiesen afgedekt ca. 1 uur in de koelkast om wat steviger te worden. Bestrijk de gehaktworstjes met olie en gril ze in 10-15 min. rondom bruin en gaar.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Scandinavische gehaktspies
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maal in een keukenmachine of kneed met je handen het gehakt met de dille, ui en mierikswortel tot een fijne, egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 8 gelijke porties en vorm hiervan 8 dunne worstjes van ca. 10 cm. Rijg aan elke spies 2 gehaktworstjes in de lengte. Leg de gehaktspiesen afgedekt ca. 1 uur in de koelkast om wat steviger te worden. Bestrijk de gehaktworstjes met olie en gril ze in 10-15 min. rondom bruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
2 el verse dille
1 ui
1 el geraspte mierikswortel
0 olie
Dit heb je nodig
keukenmachine
metalen spiesen
barbecue, rooster ingevet