Stamppot tomaat met gehaktspies
Aan de slag
Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Gehakt mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 4 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken. Gehakt bestrijken met 1 el olie en spiesen in hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en tomaatpartjes op hoog vuur in 6-8 min. gaarbakken. Zongedroogde tomaat erdoor scheppen. Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen. Aardappels met rest van olie en kookvocht tot puree stampen. Tomaten erdoor scheppen. Stamppot en spiesen over vier borden verdelen en kaas erboven strooien.
Stamppot tomaat met gehaktspies
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Gehakt mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 4 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken. Gehakt bestrijken met 1 el olie en spiesen in hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en tomaatpartjes op hoog vuur in 6-8 min. gaarbakken. Zongedroogde tomaat erdoor scheppen. Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen. Aardappels met rest van olie en kookvocht tot puree stampen. Tomaten erdoor scheppen. Stamppot en spiesen over vier borden verdelen en kaas erboven strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
500 g rundergehakt
1 sjalot
2 teentjes knoflook
4 eetlepels fijngehakte basilicum
6 eetlepels olijfolie
750 g tomaten
10 zongedroogde tomaten in olie
50 g Grana Padano
Dit heb je nodig
spiesen