Farfalle met spinazie en zalm
Lekker recept voor een zomeravond buiten.
Aan de slag
Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen. Halveer de vrucht. Wrijf de stukken zalm in met zout en (versgemalen) peper.
Smelt de boter in een koekenpan en leg de zalm erin. Maal er wat chilipeper boven en knijp de citroenhelften erboven uit. Smoor de zalm op laag vuur afgedekt in 6-8 minuten.
Snijd de knoflook in plakjes en de bosuitjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Giet de pasta af en schep de farfalle door de spinazie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta met spinazie in warme diepe borden en verdeel de zalm erover.
Kook het stoofvocht van de zalm op hoog vuur nog 1-2 min. in en schep dit over de pasta.
Farfalle met spinazie en zalm
Lekker recept voor een zomeravond buiten.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen. Halveer de vrucht. Wrijf de stukken zalm in met zout en (versgemalen) peper.
Smelt de boter in een koekenpan en leg de zalm erin. Maal er wat chilipeper boven en knijp de citroenhelften erboven uit. Smoor de zalm op laag vuur afgedekt in 6-8 minuten.
Snijd de knoflook in plakjes en de bosuitjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Giet de pasta af en schep de farfalle door de spinazie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta met spinazie in warme diepe borden en verdeel de zalm erover.
Kook het stoofvocht van de zalm op hoog vuur nog 1-2 min. in en schep dit over de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
1 citroen
375 g verse zalmfilets
25 g ongezouten roomboter
½ tl chilipoeder
2 tenen knoflook
3 bosuien
3 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie