Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes
Zalm uit de oven op smaak gebracht met citroen en geserveerd met krieltjes en groente. Zo makkelijk (en lekker) kan het zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok.
Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes
Zalm uit de oven op smaak gebracht met citroen en geserveerd met krieltjes en groente. Zo makkelijk (en lekker) kan het zijn.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
16 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok.
Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
200 g verse peultjes
1 citroen
400 g verse zalmfilets
2 tomaten
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
800 g verse spinazie
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)