Courgettegratin uit de oven met verse zalm en spinazie
Een gratin met aardappelen én courgette.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de courgette en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Doe de spinazie in een vergiet, laat uitlekken en druk met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
Meng de kookroom met de rozemarijn en snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel vervolgens de spinazie en zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel hierover dakpansgewijs om en om de courgette en de rest van de aardappelschijfjes. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de panko. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Courgettegratin uit de oven met verse zalm en spinazie
Een gratin met aardappelen én courgette.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de courgette en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Doe de spinazie in een vergiet, laat uitlekken en druk met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
Meng de kookroom met de rozemarijn en snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel vervolgens de spinazie en zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel hierover dakpansgewijs om en om de courgette en de rest van de aardappelschijfjes. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de panko. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
400 g verse spinazie
250 ml kookroom
1 tl gedroogde rozemarijn
295 g verse zalmfilets
800 g koelverse aardappelschijfjes
50 g panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)