Mixed grill met aardappel en mais
Aan de slag
Meng de rode wijn, azijn, knoflook en tijm in een schaal. Prik enkele gaatjes in de braadworsten. Wentel de worsten, speklapjes en karbonades door de marinade en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
Steek de barbecue aan. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Leg de mais op de barbecue en gril 20 min. Keer regelmatig. Bestrijk ondertussen het vlees met de olie. Gril de worsten, speklapjes en karbonades op het barbecuerooster in 15 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes in 4 porties en verpak elke portie in aluminiumfolie. Gaar ze 15 min. op de barbecue. Gril ook de biefstukken 5 min. op de barbecue medium gaar. Bestrooi met peper en zout. Lekker met crème fraîche en barbecuesaus.
Maiskolven grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:31 min.
Mixed grill met aardappel en mais
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de rode wijn, azijn, knoflook en tijm in een schaal. Prik enkele gaatjes in de braadworsten. Wentel de worsten, speklapjes en karbonades door de marinade en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
Steek de barbecue aan. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Leg de mais op de barbecue en gril 20 min. Keer regelmatig. Bestrijk ondertussen het vlees met de olie. Gril de worsten, speklapjes en karbonades op het barbecuerooster in 15 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes in 4 porties en verpak elke portie in aluminiumfolie. Gaar ze 15 min. op de barbecue. Gril ook de biefstukken 5 min. op de barbecue medium gaar. Bestrooi met peper en zout. Lekker met crème fraîche en barbecuesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml rode wijn
3 el rodewijnazijn
2 tenen knoflook
2 el verse tijm
2 braadworsten
2 speklapjes
2 haaskarbonades
4 maiskolven
3 el olijfolie
1 zak aardappelpartjes
2 biefstukken
Dit heb je nodig
barbecue