Zalmfilet met basilicumolie en rijstsalade
bewaar
bewaar

Zalmfilet met basilicumolie en rijstsalade

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in luciferdunne reepjes van 4 cm lang en de paprika in even lange reepjes.

Klop in een kom 2 el olie met de azijn, kappertjes en bieslook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette, paprika en dressing door de nog warme rijst en laat afkoelen.

Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor de garnering) met de knoflook en de rest van de olie in de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de vis op de velkant in de grillpan en gril 3-4 min. Keer voorzichtig en gril de andere kant nog 1-2 min. Besprenkel de basilicumolie over de zalm en serveer met de rijstsalade. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met basilicumolie en rijstsalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig