Quiche met gerookte ham en bosui
Salades en sandwiches zijn al ingepikt? Dan neem jij toch zo'n heerlijke hartige taart mee naar de picknick!
Aan de slag
Druk het deeg met het bakpapier in de vorm. Duw het deeg goed tegen de wanden en in de hoeken; laat het deeg over de rand hangen.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi de helft van de bosui erop, leg daarop losjes de plakjes ham en bestrooi met de rest van de bosui.
Klop de eieren los. Meng 2/3 van het eimengsel met de mascarpone en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Schenk dit in de deegbodem. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de deegrand met het overige eimengsel en bestrooi met zeezout. Bak de quiche in de oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Quiche met gerookte ham en bosui
Salades en sandwiches zijn al ingepikt? Dan neem jij toch zo'n heerlijke hartige taart mee naar de picknick!
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Druk het deeg met het bakpapier in de vorm. Duw het deeg goed tegen de wanden en in de hoeken; laat het deeg over de rand hangen.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi de helft van de bosui erop, leg daarop losjes de plakjes ham en bestrooi met de rest van de bosui.
Klop de eieren los. Meng 2/3 van het eimengsel met de mascarpone en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Schenk dit in de deegbodem. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de deegrand met het overige eimengsel en bestrooi met zeezout. Bak de quiche in de oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 g koelvers quiche bladerdeeg
6 bosuien
100 g gerookte slagersham
3 middelgrote eieren
125 g mascarpone
1 el grove Zaanse mosterd
1 tl grof zeezout
Dit heb je nodig
lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)