Witlofsalade met warme geitenkaas
Aan de slag
Snijd grote aardappelen wat kleiner. Bak de aardappelen in 3 eetlepels olijfolie in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 °C. Snijd de krentenbollen open, bestrijk de 4 helften dik met geitenkaas honing en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak de broodjes ca. 12 minuten, tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
Snijd de uiteinden van de witlofstronken, haal de blaadjes los, halveer de grootste blaadjes. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de stukken in dikke korte plakjes. Klop een dressing van balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de witlof, bosui en appel met de dressing. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een halve krentenbol met warme geitenkaas. Geef de gebakken aardappelen erbij.
Witlofsalade met warme geitenkaas
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
12 min. wachten
Aan de slag
Snijd grote aardappelen wat kleiner. Bak de aardappelen in 3 eetlepels olijfolie in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 °C. Snijd de krentenbollen open, bestrijk de 4 helften dik met geitenkaas honing en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak de broodjes ca. 12 minuten, tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
Snijd de uiteinden van de witlofstronken, haal de blaadjes los, halveer de grootste blaadjes. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de stukken in dikke korte plakjes. Klop een dressing van balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de witlof, bosui en appel met de dressing. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een halve krentenbol met warme geitenkaas. Geef de gebakken aardappelen erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak kruimige kookaardappelen
7 eetlepels olijfolie
2 krentenbollen
2 pakjes geitenkaas
500 g witlof
2 appels
2 eetlepels balsamicoazijn
1 zakje bosuitjes
Dit heb je nodig
bakplaat, bekleed met bakpapier