Witlofsalade met grapefruits
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Pers de derde grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
Halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern, snijd het lof in lange repen en verdeel over een lage schaal. Verdeel de partjes grapefruit erover. Meng het grapefruitsap met de olie en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Strooi vlak voor serveren de noten en bosui erover.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Witlofsalade met grapefruits
bijgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Pers de derde grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
Halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern, snijd het lof in lange repen en verdeel over een lage schaal. Verdeel de partjes grapefruit erover. Meng het grapefruitsap met de olie en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Strooi vlak voor serveren de noten en bosui erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode grapefruits
6 stronken witlof
4 el olijfolie extra vierge
50 g cashewnoten ongezouten
2 bosuitjes