Huzarensalade met beenham
Aan de slag
Kook de aardappelblokjes met de doperwtjes en zout in 5-7 min. beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Roer de mayonaise met de yoghurt en de bosuitjes door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit. Voeg vervolgens eerst het citroenrasp en dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelblokjes, de doperwtjes, de eieren en de kappertjes door de mayonaisesaus. Verhit de grillpan. Gril de hamplakken tot ze aan beide zijden bruine strepen hebben. Leg de plakken elk op een bordje. Beleg ze met een stevig blad van de witlof. Schep de huzarensalade in het witlofblad en serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Huzarensalade met beenham
bijgerecht
null personen
255 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelblokjes met de doperwtjes en zout in 5-7 min. beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Roer de mayonaise met de yoghurt en de bosuitjes door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit. Voeg vervolgens eerst het citroenrasp en dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelblokjes, de doperwtjes, de eieren en de kappertjes door de mayonaisesaus. Verhit de grillpan. Gril de hamplakken tot ze aan beide zijden bruine strepen hebben. Leg de plakken elk op een bordje. Beleg ze met een stevig blad van de witlof. Schep de huzarensalade in het witlofblad en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak vastkokende aardappelen
½ zak doperwtjes
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 zakje bosuitje
½ citroen
2 eieren
1 el kappertjes
4 plakken gebraden beenham
1 stronk witlof
Dit heb je nodig
grillpan