Asperges met kaas, tomaat en beenham
bewaar
bewaar

Asperges met kaas, tomaat en beenham

Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met de dunschiller, verwijder het houtachtige uiteinde. Kook in weinig water met zout in 10-12 min. beetgaar.

Giet de asperges af en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de asperges in het aantal porties dat je maakt en wikkel om elke portie een plakje ham. Leg in de ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes, verdeel de tomaat over de ovenschaal, bestrooi met de kaas en naar smaak peper en zout. Bak 25 min. in de oven of tot de kaas goudbruin kleurt

Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Giet aardappelen af en schep om met de boter en de peterselie. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de aardappelen.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges met kaas, tomaat en beenham

Ook kinderen vinden asperges maar wát lekker met wat frisse tomaat eromheen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig