Spinaziesoep met basilicum en kaaskrullen
Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 min. koken.
Pureer de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de kaas. Snijd de basilicum fijn. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.
Spinaziesoep met basilicum en kaaskrullen
Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.
voorgerecht
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 min. koken.
Pureer de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de kaas. Snijd de basilicum fijn. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
150 g verse spinazie
380 ml gevogeltefond
375 ml water
50 g Grana Padano kazen
½ bakje verse basilicum
50 ml Griekse yoghurt 10%
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine