Tuinerwtensoep met basilicum
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.
Tuinerwtensoep met basilicum
voorgerecht
null personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
1 zakje verse basilicum
450 g tuinerwten
800 ml groentebouillon
100 g sperziebonen
2 stengels bleekselderij
1 theelepel gedroogd bonenkruid
½ theelepel (versgeraspte) nootmuskaat
150 g Griekse yoghurt
1 duobakje hamblokjes
Dit heb je nodig
staafmixer