Verse tomatensoep
bewaar
bewaar

Verse tomatensoep

40 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze in kokend water en trek het vel eraf. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en laat 15 min. zacht koken.

Snijd de ham fijn en verkruimel de beschuit. Kneed het gehakt met de rauwe ham, beschuit, het ei, peper en zout, of maal alles in een keukenmachine. Draai gehaktballetjes ter grootte van grote knikkers. Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Zet de pan op een rechaud.

combinatietipLekker met pittige geraspte kaas en peterselie.
bewaartipDe soep is 1 dag vooraf te bereiden. Laat hem snel afkoelen door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Warm hem weer op een laag vuur op.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Verse tomatensoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig