Maïsstamppot met gegrilde filetlapjes
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi het vlees met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de maïs, twee derde van de bieslook en zout en peper naar smaak erdoor. Serveer de maïsstamppot met de gegrilde varkensfilet. Verdeel de paprikareepjes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
Maïsstamppot met gegrilde filetlapjes
hoofdgerecht
null personen
642 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi het vlees met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de maïs, twee derde van de bieslook en zout en peper naar smaak erdoor. Serveer de maïsstamppot met de gegrilde varkensfilet. Verdeel de paprikareepjes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
1 schaal filetlapjes
2 eetlepels olijfolie
2 blikken maïskorrels
½ bakje verse bieslook
½ pot gegrilde paprika's
Dit heb je nodig
aardappelstamper
grillpan