Melanzane
Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.
Melanzane maken
Instructievideo - 06:57 min.
Melanzane
Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 tomaten
250 g mozzarella
75 g tarwebloem
2 el traditionele olijfolie
350 g tomato frito
50 g Grana Padano
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)