Zalmrisotto met tuinerwten en wortel
Aan de slag
Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vis in stukjes. Breng 550 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Snipper de ui. Smelt de boter in een hapjes- of braadpan en fruit de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en fruit deze ook glazig. Schenk er al roerend 100 ml warme bouillon bij en laat de rijst de bouillon opnemen. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg de tuinerwten en wortelen toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de zalm toe en warm het gerecht met de deksel op de pan nog 10 min. door.
Roer de kookroom door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Schep de zalmrisotto in diepe borden en strooi de kaas erover.
Zalmrisotto met tuinerwten en wortel
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vis in stukjes. Breng 550 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Snipper de ui. Smelt de boter in een hapjes- of braadpan en fruit de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en fruit deze ook glazig. Schenk er al roerend 100 ml warme bouillon bij en laat de rijst de bouillon opnemen. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg de tuinerwten en wortelen toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de zalm toe en warm het gerecht met de deksel op de pan nog 10 min. door.
Roer de kookroom door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Schep de zalmrisotto in diepe borden en strooi de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries wilde zalm
1 visbouillontablet
1 ui
25 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
675 g diepvries tuinerwtjes met worteltjes
50 ml kookroom light
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
75 g geraspte oude kaas