Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van!
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfiletblokjes goed droog en bak ze in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng in een steelpan de slagroom met de paprika en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten op zacht vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de blaadjes van de basilicum af.
Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot een dikke crème. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de kipblokjes erop. Maal er naar smaak nog wat zwarte peper over. Garneer eventueel met basilicumblaadjes.
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfiletblokjes goed droog en bak ze in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng in een steelpan de slagroom met de paprika en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten op zacht vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de blaadjes van de basilicum af.
Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot een dikke crème. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de kipblokjes erop. Maal er naar smaak nog wat zwarte peper over. Garneer eventueel met basilicumblaadjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g spaghetti
325 g kipfiletblokjes
1 el traditionele olijfolie
200 ml verse slagroom
465 g geroosterde rode paprika's in pot
1 teen knoflook
2 takjes verse basilicum