Groene lasagne met garnalen en pestosaus
In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk in een vergiet het vocht eruit. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook de lasagnebladen 4 min. tot ze zacht zijn.
Lek de bladeren los van elkaar uit in een vergiet. Meng de pestosaus (houd 2 eetlepels apart) met de spinazie en de kaakroom. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Bedek met 1/4 deel spinazie-pestosaus en hierover 1/3 van de garnalen.
Bedek met de volgende laag lasagnebladen. Bedek weer met 1/4 deel spinazie-pestosaus en 1/3 garnalen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laag saus. Bestrooi de lasagne met gemalen kaas en zet ca. 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de komkommer in blokjes. Doe dit samen met een sla in een schaal. Meng de overige pestosaus erdoor.
Groene lasagne met garnalen en pestosaus
In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk in een vergiet het vocht eruit. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook de lasagnebladen 4 min. tot ze zacht zijn.
Lek de bladeren los van elkaar uit in een vergiet. Meng de pestosaus (houd 2 eetlepels apart) met de spinazie en de kaakroom. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Bedek met 1/4 deel spinazie-pestosaus en hierover 1/3 van de garnalen.
Bedek met de volgende laag lasagnebladen. Bedek weer met 1/4 deel spinazie-pestosaus en 1/3 garnalen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laag saus. Bestrooi de lasagne met gemalen kaas en zet ca. 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de komkommer in blokjes. Doe dit samen met een sla in een schaal. Meng de overige pestosaus erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries gehakte spinazie
250 g groene lasagnevellen
150 g pesto mild pastasaus
100 ml kookroom light
225 g diepvries cocktailgarnalen
100 g geraspte kaas
1 komkommer
75 g gemengde sla
Dit heb je nodig
ovenschaal