Tonijn met Toscaanse aardappelpartjes
Aan de slag
Tonijnsteak ontdooien, droogdeppen en inwrijven met versgemalen peper. Grote stukken in lengte doormidden snijden tot brede repen. Repen tonijn omwikkelen met 2-3 plakjes ontbijtspek per reep. Sperziebonen gaarkoken volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen in koekenpan olijfolie verhitten en aardappelpartjes op matige temperatuur in 8-10 min. bruin en gaar bakken. Grillplaat verhitten en tonijn-steaks met spek in ca. 2 min. per kant knapperig van buiten en nog iets rosé vanbinnen bakken. Tonijn met gebakken aardappeltjes en sperziebonen serveren.
Tonijn met Toscaanse aardappelpartjes
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Tonijnsteak ontdooien, droogdeppen en inwrijven met versgemalen peper. Grote stukken in lengte doormidden snijden tot brede repen. Repen tonijn omwikkelen met 2-3 plakjes ontbijtspek per reep. Sperziebonen gaarkoken volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen in koekenpan olijfolie verhitten en aardappelpartjes op matige temperatuur in 8-10 min. bruin en gaar bakken. Grillplaat verhitten en tonijn-steaks met spek in ca. 2 min. per kant knapperig van buiten en nog iets rosé vanbinnen bakken. Tonijn met gebakken aardappeltjes en sperziebonen serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pakken tonijnsteak
1 pak ontbijtspek
1 zak gebroken sperziebonen
4 eetlepels olijfolie
1 pak aardappelpartjes
Dit heb je nodig
keukenpapier
grillplaat