Gebakken oesters met citrusdressing
Aan de slag
Snipper de sjalot. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers deze uit. Rasp de oranje schil van de halve sinaasappel en pers deze uit. Meng de citroenrasp en -sap met de sinaasappelrasp en -sap, azijn, 100 ml olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Open de oesters met een oestermes. Neem de oesters eruit en vang het vocht op. Zeef het vocht en voeg aan de dressing toe. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Verdeel de veldsla over bord. Besprenkel met 1/3 deel van de dressing.
Meng de bloem met peper en zout. Haal de oesters door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesters ca. 30 sec. goudbruin. Keer halverwege. Verdeel de oesters over de veldsla en besprenkel 1/4 deel van dressing erover. Serveer de rest van de dressing erbij.
Gebakken oesters met citrusdressing
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers deze uit. Rasp de oranje schil van de halve sinaasappel en pers deze uit. Meng de citroenrasp en -sap met de sinaasappelrasp en -sap, azijn, 100 ml olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Open de oesters met een oestermes. Neem de oesters eruit en vang het vocht op. Zeef het vocht en voeg aan de dressing toe. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Verdeel de veldsla over bord. Besprenkel met 1/3 deel van de dressing.
Meng de bloem met peper en zout. Haal de oesters door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesters ca. 30 sec. goudbruin. Keer halverwege. Verdeel de oesters over de veldsla en besprenkel 1/4 deel van dressing erover. Serveer de rest van de dressing erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
½ citroen
½ medium handsinaasappel
2 el witte wijnazijn
125 ml traditionele olijfolie
75 g veldsla
2 el tarwebloem
Dit heb je nodig
oestermes
keukenpapier