Gestoomde zalmflensjes
Aan de slag
Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eidooier. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk ½ el van de olie. Schenk in elke pan ¼ deel van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Snijd de dille fijn, houd 2 takjes over voor garnering. Snijd de zalm in repen en maal vervolgens in de keukenmachine zeer fijn. Schenk de helft van de slagroom erbij en mix tot een glad, smeerbaar mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elk flensje met wat zalm. Bestrooi met de fijngesneden dille en rol op.
Breng het water met de bouillontablet langzaam in een stoompan aan de kook. Leg de flensje los van elkaar in de stoompan en gaar in ca. 7 min. gaar. Breng ondertussen in een pan de wijn en de rest van de slagroom aan de kook en laat 3 min. inkoken. Voeg de mosterd toe, roer door en neem de saus van het vuur.
Snijd elk flensje in 6 schuine plakken. Verdeel de plakken over borden, garneer met de takjes dille en serveer de mosterdsaus erbij.
Gestoomde zalmflensjes
null porties
70 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eidooier. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag elk ½ el van de olie. Schenk in elke pan ¼ deel van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Snijd de dille fijn, houd 2 takjes over voor garnering. Snijd de zalm in repen en maal vervolgens in de keukenmachine zeer fijn. Schenk de helft van de slagroom erbij en mix tot een glad, smeerbaar mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elk flensje met wat zalm. Bestrooi met de fijngesneden dille en rol op.
Breng het water met de bouillontablet langzaam in een stoompan aan de kook. Leg de flensje los van elkaar in de stoompan en gaar in ca. 7 min. gaar. Breng ondertussen in een pan de wijn en de rest van de slagroom aan de kook en laat 3 min. inkoken. Voeg de mosterd toe, roer door en neem de saus van het vuur.
Snijd elk flensje in 6 schuine plakken. Verdeel de plakken over borden, garneer met de takjes dille en serveer de mosterdsaus erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
100 g pannenkoekmix
200 ml halfvolle melk
2 el traditionele olijfolie
7½ g verse dille
200 g verse zalm
200 ml verse slagroom
500 ml kraanwater
1 visbouillontablet
100 ml Sauvignon blanc witte wijn
2 el Franse mosterd
Dit heb je nodig
keukenmachine