Zalmkoekjes met gepofte aardappel en prei
Leuk, de uitgeholde aardappel gebruik je om het aardappel-preimengsel in te serveren.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie en doe in een ovenschaal. Pof de aardappelen ca. 55 min. in het midden van de oven. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen.
Verhit 30 gram van de boter in een pan met dikke bodem. Bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de wijn en het water toe en laat de prei met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Houd 4 takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof. Rasp de gele schil van 1 citroen. Snijd de zalm in stukken. Doe de zalm, dille en het citroenrasp in de keukenmachine. Voeg het paneermeel en het ei toe en breng op smaak met peper en zout. Maal kort tot een grof mengsel. Vorm met natte handen 4 koekjes van het zalmmengsel. Verhit 15 gram van de boter in een koekenpan. Bak de zalmkoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche aan de prei toe en laat nog 2 min. op laag vuur stoven Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk uitkomt, zijn ze gaar. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Snijd de bovenkant over de lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de prei. Schep het aardappel-preimengsel terug in de aardappel en garneer met de achtergehouden dille. Snijd de andere citroen in partjes. Serveer de zalmkoekjes met de gevulde aardappel en de partjes citroen.
Zalmkoekjes met gepofte aardappel en prei
Leuk, de uitgeholde aardappel gebruik je om het aardappel-preimengsel in te serveren.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie en doe in een ovenschaal. Pof de aardappelen ca. 55 min. in het midden van de oven. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen.
Verhit 30 gram van de boter in een pan met dikke bodem. Bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de wijn en het water toe en laat de prei met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Houd 4 takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof. Rasp de gele schil van 1 citroen. Snijd de zalm in stukken. Doe de zalm, dille en het citroenrasp in de keukenmachine. Voeg het paneermeel en het ei toe en breng op smaak met peper en zout. Maal kort tot een grof mengsel. Vorm met natte handen 4 koekjes van het zalmmengsel. Verhit 15 gram van de boter in een koekenpan. Bak de zalmkoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche aan de prei toe en laat nog 2 min. op laag vuur stoven Controleer na 55 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk uitkomt, zijn ze gaar. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Snijd de bovenkant over de lengte in. Schep met een lepel het aardappelkruim eruit en meng met de prei. Schep het aardappel-preimengsel terug in de aardappel en garneer met de achtergehouden dille. Snijd de andere citroen in partjes. Serveer de zalmkoekjes met de gevulde aardappel en de partjes citroen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 iets kruimige aardappelen
2 preien
45 g ongezouten roomboter
50 ml Sauvignon blanc witte wijn
50 ml kraanwater
15 g verse dille
2 citroenen
300 g verse zalmfilets
2 el paneermeel
1 middelgroot ei
50 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal
keukenmachine