Amandel-kaneeltwists
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel met de poedersuiker. Bestrijk 5 vellen filodeeg met een kwastje dun met boter. Verdeel de amandelen erover en strooi er door een zeefje een derde van de kaneelsuiker over. Dek de vellen met amandelen en kaneelsuiker af met de 5 resterende vellen deeg. Bestrijk ook deze deegvellen dun met boter en bestrooi ze met een derde kaneelsuiker. Snijd elk vel in vieren. Neem de uiteinden van een velletje vast en draai ze losjes in tegengestelde richting, zodat een gedraaide 'twist' ontstaat. Draai zo 20 twists en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de amandel-kaneeltwists in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dun met de resterende kaneelsuiker.
Amandel-kaneeltwists
nagerecht
null porties
80 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel met de poedersuiker. Bestrijk 5 vellen filodeeg met een kwastje dun met boter. Verdeel de amandelen erover en strooi er door een zeefje een derde van de kaneelsuiker over. Dek de vellen met amandelen en kaneelsuiker af met de 5 resterende vellen deeg. Bestrijk ook deze deegvellen dun met boter en bestrooi ze met een derde kaneelsuiker. Snijd elk vel in vieren. Neem de uiteinden van een velletje vast en draai ze losjes in tegengestelde richting, zodat een gedraaide 'twist' ontstaat. Draai zo 20 twists en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de amandel-kaneeltwists in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dun met de resterende kaneelsuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl kaneelpoeder
3 el poedersuiker
1 pak filodeeg
75 g boter
1 zakje amandelschaafsel
Dit heb je nodig
theezeefje
kwast
bakplaat, bekleed met bakpapier