Paddenstoelenterrine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons grof en de knoflook fijn. Hak de amandelen grof. Rasp de kaas grof.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus, zorg dat al het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper. Meng de champignons in een grote kom met de amandelen, eieren en kaas en giet in de ovenschaal.
Bak de champignonterrine in ca. 30 min. in de oven gaar. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Snijd de terrine in blokjes en bestrooi met de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Paddenstoelenterrine
voorgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons grof en de knoflook fijn. Hak de amandelen grof. Rasp de kaas grof.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus, zorg dat al het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper. Meng de champignons in een grote kom met de amandelen, eieren en kaas en giet in de ovenschaal.
Bak de champignonterrine in ca. 30 min. in de oven gaar. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Snijd de terrine in blokjes en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 kastanjechampignons
1 teen knoflook
50 g amandelen
100 g oude kaas 48+
50 g ongezouten roomboter
2 el sojasaus
2 middelgrote eieren
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)