Witlof met casselerrib en port salut
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.
Witlof met casselerrib en port salut
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak witlof
1 stukje kaas
1 tuinkruiden bouillontablet
2 el grove mosterd
2 pakjes casselerrib
1 duopak krieltjes
1 zakje verse bieslook
Dit heb je nodig
grote rechthoekige ovenschaal