Karbonades met mosterdsaus en witlof
Aan de slag
Witlof schoonmaken en in de lengte in reepjes snijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades in ca. 13 minuten bruinbakken. Krieltjes met zout ca. 5 minuten koken. In wok olie verhitten en witlof ca. 5 minuten roerbakken (tot blaadjes licht glazig kleuren). Witlof op smaak brengen met zout, peper en suiker. Peterselie fijnknippen en door krieltjes scheppen. Saus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Karbonades serveren met peterseliekrieltjes, gebakken witlof en saus.
Karbonades met mosterdsaus en witlof
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Witlof schoonmaken en in de lengte in reepjes snijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades in ca. 13 minuten bruinbakken. Krieltjes met zout ca. 5 minuten koken. In wok olie verhitten en witlof ca. 5 minuten roerbakken (tot blaadjes licht glazig kleuren). Witlof op smaak brengen met zout, peper en suiker. Peterselie fijnknippen en door krieltjes scheppen. Saus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Karbonades serveren met peterseliekrieltjes, gebakken witlof en saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 struikjes witlof
4 (rib)karbonades
50 g boter of margarine
1 duopak krieltjes
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels suiker
2 takjes verse peterselie
½ pot mosterd-honingsaus
Dit heb je nodig
wok