Witlof-aardappelsalade met cannelinibonen, spinazie en druiven
bewaar
bewaar

Witlof-aardappelsalade met cannelinibonen, spinazie en druiven

Groen, groener, groenst! Met deze maaltijdsalade vol smakelijke ingrediënten haal je de zon in huis.

25 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes.

Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de druiven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.

Klop een dressing van de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de mosterd en ⅔ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing met de krieltjes, het witlof, de bonen, druiven en spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de dille.

combinatietipLekker met geroosterde walnoten.
resttipGebruik de rest van de spinazie voor deze sandwich.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlof-aardappelsalade met cannelinibonen, spinazie en druiven

Groen, groener, groenst! Met deze maaltijdsalade vol smakelijke ingrediënten haal je de zon in huis.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig