Witlof-aardappelsalade met cannelinibonen, spinazie en druiven
Groen, groener, groenst! Met deze maaltijdsalade vol smakelijke ingrediënten haal je de zon in huis.
Aan de slag
Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de druiven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.
Klop een dressing van de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de mosterd en ⅔ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing met de krieltjes, het witlof, de bonen, druiven en spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de dille.
Witlof-aardappelsalade met cannelinibonen, spinazie en druiven
Groen, groener, groenst! Met deze maaltijdsalade vol smakelijke ingrediënten haal je de zon in huis.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de druiven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.
Klop een dressing van de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de mosterd en ⅔ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing met de krieltjes, het witlof, de bonen, druiven en spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de dille.
combinatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g krieltjes
500 g witlof
400 g cannellinibonen in blik
250 pitloze witte druiven
1 citroen
7½ dille
4 el extra vierge olijfolie
1 el grove mosterd
100 g spinazie