Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas
bewaar
bewaar

Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas

Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.

40 min. bereiden / 15 min. oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep door de tomatensaus (uit de verpakking van het pizzadeeg). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.

Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.

Rol het pizzadeeg over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.

Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas

Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig