Romige champignon-pastaschotel
Eenvoudig, deze pastaschotel. Maar lékker. De paddenstoelen smaken aards, nootachtig en zacht. Perfect met de pijnboompitten en koriander!
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer.
Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend 4-5 min. Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en houd de champignons op laag vuur warm. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de koriander fijn.
Giet de pasta af en schep door de champignons. Verdeel de pasta over de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de penne met de pijnboompitten en de koriander.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige champignon-pastaschotel
Eenvoudig, deze pastaschotel. Maar lékker. De paddenstoelen smaken aards, nootachtig en zacht. Perfect met de pijnboompitten en koriander!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer.
Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend 4-5 min. Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en houd de champignons op laag vuur warm. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de koriander fijn.
Giet de pasta af en schep door de champignons. Verdeel de pasta over de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de penne met de pijnboompitten en de koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 volkorenpenne
2 uien
500 g champignons
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
2 el pijnboompitten
8 g verse koriander
125 ml zure room