Penne met zalm en broccoli
Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker.
Aan de slag
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren. Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee. Schenk het water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 minuten knapperig gaar.
Schep de zure room door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Penne met zalm en broccoli
Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren. Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee. Schenk het water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 minuten knapperig gaar.
Schep de zure room door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
2 tenen knoflook
600 g broccoli
2 el traditionele olijfolie
100 ml kraanwater
125 ml zure room
200 g gerookte zalmsnippers