Gegratineerde volkorenpenne
Aan de slag
Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes. Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng pasta met spinaziemengsel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is. Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.
Gegratineerde volkorenpenne
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes. Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng pasta met spinaziemengsel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is. Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
1 bakje kastanjechampignon
200 g belegen kaas aan een stuk
5 el olijfolie extra vierge
175 g uiensnippers
450 g diepvries bladspinazie
100 g magere kwark
1 el witte natuurazijn
1 zak veldslamelange
Dit heb je nodig
lage ovenschaal