Biefstuk met tuinerwtenpuree
Aan de slag
Aardappelen koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tuinerwten koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookvocht opvangen. Radijsjes in zeer kleine stukjes snijden. Aardappelen met kruidenboter van vlees fijnstampen. Tuinerwten en scheutje kookvocht toevoegen en tot grove puree stampen. Boter in koekenpan verhitten en vlees 2-3 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en laten rusten. Appelsap, 50 ml water en balsamicoazijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en 2 min. laten pruttelen. Met zout en peper op smaak brengen. Biefstukken in brede repen snijden. Erwtenpuree over 4 borden verdelen, vlees erop leggen, jus erover lepelen en bestrooien met radijs.
Biefstuk met tuinerwtenpuree
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tuinerwten koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookvocht opvangen. Radijsjes in zeer kleine stukjes snijden. Aardappelen met kruidenboter van vlees fijnstampen. Tuinerwten en scheutje kookvocht toevoegen en tot grove puree stampen. Boter in koekenpan verhitten en vlees 2-3 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en laten rusten. Appelsap, 50 ml water en balsamicoazijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en 2 min. laten pruttelen. Met zout en peper op smaak brengen. Biefstukken in brede repen snijden. Erwtenpuree over 4 borden verdelen, vlees erop leggen, jus erover lepelen en bestrooien met radijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak aardappels
1 pak tuinerwten
1 bos radijs
2 biefstukken
40 g boter
50 ml appelsap
1 eetlepel balsamicoazijn