Bosbessenfantasie
Aan de slag
Haal het roomijs uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit en spreid het goed uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Bak het schaafsel in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Breek daarna de amandelkoek in stukken. Prak de helft van de blauwe bessen fijn en schep ze om met het zachte ijs. Schep het ijs in bakjes en bestrooi met de rest van de bosbessen en de stukken amandelkoek. Serveer direct.
Bosbessenfantasie
nagerecht
null personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal het roomijs uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit en spreid het goed uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Bak het schaafsel in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Breek daarna de amandelkoek in stukken. Prak de helft van de blauwe bessen fijn en schep ze om met het zachte ijs. Schep het ijs in bakjes en bestrooi met de rest van de bosbessen en de stukken amandelkoek. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml roomijs
1 zakje amandelschaafsel
1 ei
2 el poedersuiker
1 bakje blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier