Bessensandwiches
bewaar
bewaar

Bessensandwiches

40 min. bereiden / 40 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel fijn in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker en bloem toe en maal kort mee. Klop de eiwitten met 60 g suiker stijf. Spatel het amandelmengsel en de bessen erdoor. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek van ca. 35 x 30 cm. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, verwijder het bakpapier en laat helemaal afkoelen.

Rasp voor de lemon curd ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 eidooiers, het citroenrasp, -sap en de rest van de suiker toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde en dikke saus, roer voortdurend. Laat afkoelen.

Steek met een glas 16 rondje uit het deeg. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de rondjes met de lemon curd, een toefje slagroom en leg er een ander rondje op. Bestuif licht met poedersuiker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bessensandwiches

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig