Bessensandwiches
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel fijn in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker en bloem toe en maal kort mee. Klop de eiwitten met 60 g suiker stijf. Spatel het amandelmengsel en de bessen erdoor. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek van ca. 35 x 30 cm. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, verwijder het bakpapier en laat helemaal afkoelen.
Rasp voor de lemon curd ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 eidooiers, het citroenrasp, -sap en de rest van de suiker toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde en dikke saus, roer voortdurend. Laat afkoelen.
Steek met een glas 16 rondje uit het deeg. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de rondjes met de lemon curd, een toefje slagroom en leg er een ander rondje op. Bestuif licht met poedersuiker.
Bessensandwiches
nagerecht
null personen
435 kcal
40 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel fijn in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker en bloem toe en maal kort mee. Klop de eiwitten met 60 g suiker stijf. Spatel het amandelmengsel en de bessen erdoor. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek van ca. 35 x 30 cm. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, verwijder het bakpapier en laat helemaal afkoelen.
Rasp voor de lemon curd ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 eidooiers, het citroenrasp, -sap en de rest van de suiker toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde en dikke saus, roer voortdurend. Laat afkoelen.
Steek met een glas 16 rondje uit het deeg. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de rondjes met de lemon curd, een toefje slagroom en leg er een ander rondje op. Bestuif licht met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bakjes amandelschaafsel
90 g poedersuiker
40 g bloem
6 eieren
135 g suiker
1 bakje blauwe bessen
1 citroen
75 g boter
1 beker slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier, keukenmachine