Dolci di carnavale
bewaar
bewaar

Dolci di carnavale

40 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit in een pan 250 ml water, de boter en een mespunt zout. Neem de pan van het vuur als het water kookt en de boter gesmolten is. Voeg de bloem toe en roer goed met een houten lepel. Zet de pan weer op het vuur, blijf roeren tot het beslag een bal vormt die loskomt van de randen en bodem van de pan. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Rasp de gele schil van de citroen. Splits 2 eieren boven 2 kommen. Roer de eidooiers door het beslag. Roer een voor een de resterende eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng de suiker en het citroenrasp erdoor. Bedek de pan met een schone theedoek en laat het beslag 30 min. rusten. Verhit in een ruime pan een flinke laag olie (ca. 6 cm). Schep telkens 1 theelepel beslag uit de beslagpan en schuif dat met een andere theelepel in de olie. Niet te veel tegelijk, want de bolletjes zetten uit tijdens het frituren. Laat in 8-10 min. goudbruin worden. Ze keren vanzelf. Laat uitlekken op keukenpapier. U kunt ze warm houden in de oven (op 160 °C), maar koud zijn ze ook lekker. Bestrooi met poedersuiker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dolci di carnavale

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig